PaperWorkRoom

Hol van a biztonság….

Az idei év több szempontból is eltér a többitől. Sokat beszélgetek emberekkel és mások is megerősítenek abban, hogy rohannak a napok. Épp, hogy elkezdődött, és mindjárt vége. Alig kezdődött el a nyári szünet, és már majdnem a közepén járunk. Mindamellett, hogy ennyire felgyorsult az idő, az is érezhető, hogy folyamatosan kihívások elé állít sokunkat ez… Tovább »

Köszönöm…

A legutóbbi blog bejegyzésem bevezetője komoly aggodalmat keltet a barátaimban. Azóta is rengetegen írtok nekem, aggódtok értünk, szorítotok nekünk, gondoltok ránk, és imádkoztok értünk. El sem tudom mondani milyen fontos ez nekem, mennyire jól esik, ez tőletek. Sokan azt gondolják a Facebook felületes barátságokat hordoz, hogy elveszik vele a valódi kapcsolat. Most alaposan rácáfol erre…. Tovább »

Aggodalom a szívben…

Semmit nem irányítunk. Semmit nem birtokolunk. Semminek nem vagyunk az élvezői.  Reggel még önfeledten készültem fodrászhoz, készültem a hétvégére a fogadalom tételemre. Aztán minden megváltozott. Most itt ülök egy Münchenbe tartó buszon, szívem csupa aggodalom, hogy épségben haza hozzam, hogy ne legyen nagy a baj. Órákig tartó utazás. Lesz idő elmélkedni.  Amikor leesünk ide az… Tovább »

Szülinapi számvetés…

45… Nem szoktam elmélkedni a születésnapokon, túl azon, hogy hálát adok a szüleimnek, hogy lehetőséget adtak erre az életre. A mai nap egy kicsit más. 45. Azt hiszem, ez nagyjából a fele lehet annak, amit kiszabott rám az Isten. Lehet, majdnem pont annyi van előttem, mint mögöttem. Vajon, hogy gazdálkodtam az eddigiekkel? Mennyire voltam tudatos… Tovább »

A négy szabály

Szeretnék kicsit írni ezekről a szabályokról, arról mit hoztak az én életembe. Vegetáriánussá válni nem volt nehéz. Csak nem ettem húst. A tojást kihagyni az ételekből már sokkal nehezebb. Amikor valaki meghallja, hogy tojást sem, már furán néz rád. Ezután már nem is mersz beszélni arról, hogy gombát, hagymát sem eszel. A kötőerők miatt. Mert… Tovább »

Pillanatok…

Mik történtek mióta nem jelentkeztem? Az életem megy szépen előre a Felsőlélek irányítása mellett. Minden nap változik valami. Bennem és körülöttem. Mindennek oka van, sok mindenre egyből magyarázatot is kapok. Nagyon jó így élni. A szívemben béke van, körülöttem pedig nyugalom. Ahogy haladunk az iskolában, a tanulmányokban előre, úgy haladok a lelki életben is szépen… Tovább »

Életjel…

Szeretnék írni nektek kicsit azokról a dolgokról, amik miatt kevesebb idő jut mostanában a blog bejegyzésekre. Az iskola, tanulás és munka mellett, a mindennapjaim az életmódváltásom tölti ki. Jó ideje próbálkoztam a hús elhagyásával. Már hetedik hónapja nem eszem. Emellé szép lassan becsatlakozott a tejtermékek kiiktatása. Tejet már egyáltalán nem iszom, kizárólag magtejeket. A legnehezebb… Tovább »

Tévedéseim sora, avagy spekulációk, amiket igaznak hittem…

Ha már a spekuláció szó előkerült rögtön az elején tisztázom is mire gondolok. Különös dolog az elme. Szavakból, különféle leírt gondolatokból, kialakít saját magának egy képet, adott dolgokról. Pusztán a logika segítségével is messzemenő következtetéseket tud levonni bármiből, de lehet, hogy valami tapasztalati utat is segítségül hív a megértéshez. Ezzel ellentétben a Védák isteni eredetű… Tovább »

Gyors helyzetjelentés…

A tiszta forrást keresve… Régen nem írtam. Több oka is volt. Itt volt a nyár, nyaralás, nyári szabadságok a munkahelyen, sokkal több munka, kevesebb szabad idő. A másik ok, hogy nem jöttek a szavak. Nem csak írásban, beszédben sem. A csendnek volt ideje bennem. Nem zavart, mert sok időt töltök egyedül és nagyon szeretem a… Tovább »

Menni tovább…

Akik ismernek, tudják az alapvető működési mechanizmusom, amit erőteljesen áthat a Kos jelleg. Hihetetlen energiával vetem bele magam bármi újba, majd a lelkesedés múltával lépek is tovább. Ami bizonyos szempontból igen előnytelen, sőt sokszor éltem meg kudarcként, de nem véletlen, hogy ezt kaptam. Ez az energetika segít abban, hogy ne álljak meg, amíg el nem… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!