PaperWorkRoom

Hol van a biztonság….

Az idei év több szempontból is eltér a többitől. Sokat beszélgetek emberekkel és mások is megerősítenek abban, hogy rohannak a napok. Épp, hogy elkezdődött, és mindjárt vége. Alig kezdődött el a nyári szünet, és már majdnem a közepén járunk. Mindamellett, hogy ennyire felgyorsult az idő, az is érezhető, hogy folyamatosan kihívások elé állít sokunkat ez… Tovább »

Köszönöm…

A legutóbbi blog bejegyzésem bevezetője komoly aggodalmat keltet a barátaimban. Azóta is rengetegen írtok nekem, aggódtok értünk, szorítotok nekünk, gondoltok ránk, és imádkoztok értünk. El sem tudom mondani milyen fontos ez nekem, mennyire jól esik, ez tőletek. Sokan azt gondolják a Facebook felületes barátságokat hordoz, hogy elveszik vele a valódi kapcsolat. Most alaposan rácáfol erre…. Tovább »

Szülinapi számvetés…

45… Nem szoktam elmélkedni a születésnapokon, túl azon, hogy hálát adok a szüleimnek, hogy lehetőséget adtak erre az életre. A mai nap egy kicsit más. 45. Azt hiszem, ez nagyjából a fele lehet annak, amit kiszabott rám az Isten. Lehet, majdnem pont annyi van előttem, mint mögöttem. Vajon, hogy gazdálkodtam az eddigiekkel? Mennyire voltam tudatos… Tovább »

Tanuljunk együtt :)

Arra gondoltam most, hogy túl vagyok az első vizsgaidőszakon el is kezdhetnénk a közös tanulást. „Egész létünket a nemlét hangulata hatja át, mi azonban nem arra teremtődtünk, hogy szüntelenül a nemlét gondolata tartson minket rettegésben. Létünk örök, ám valamiképpen az asatba kerültünk. Asat az, ami nem létezik. Számtalan szenvedő ember közül csupán néhányat érdekli valódi… Tovább »

A négy szabály

Szeretnék kicsit írni ezekről a szabályokról, arról mit hoztak az én életembe. Vegetáriánussá válni nem volt nehéz. Csak nem ettem húst. A tojást kihagyni az ételekből már sokkal nehezebb. Amikor valaki meghallja, hogy tojást sem, már furán néz rád. Ezután már nem is mersz beszélni arról, hogy gombát, hagymát sem eszel. A kötőerők miatt. Mert… Tovább »

Pillanatok…

Mik történtek mióta nem jelentkeztem? Az életem megy szépen előre a Felsőlélek irányítása mellett. Minden nap változik valami. Bennem és körülöttem. Mindennek oka van, sok mindenre egyből magyarázatot is kapok. Nagyon jó így élni. A szívemben béke van, körülöttem pedig nyugalom. Ahogy haladunk az iskolában, a tanulmányokban előre, úgy haladok a lelki életben is szépen… Tovább »

Életjel…

Szeretnék írni nektek kicsit azokról a dolgokról, amik miatt kevesebb idő jut mostanában a blog bejegyzésekre. Az iskola, tanulás és munka mellett, a mindennapjaim az életmódváltásom tölti ki. Jó ideje próbálkoztam a hús elhagyásával. Már hetedik hónapja nem eszem. Emellé szép lassan becsatlakozott a tejtermékek kiiktatása. Tejet már egyáltalán nem iszom, kizárólag magtejeket. A legnehezebb… Tovább »

Tévedéseim sora, avagy spekulációk, amiket igaznak hittem…

Ha már a spekuláció szó előkerült rögtön az elején tisztázom is mire gondolok. Különös dolog az elme. Szavakból, különféle leírt gondolatokból, kialakít saját magának egy képet, adott dolgokról. Pusztán a logika segítségével is messzemenő következtetéseket tud levonni bármiből, de lehet, hogy valami tapasztalati utat is segítségül hív a megértéshez. Ezzel ellentétben a Védák isteni eredetű… Tovább »

Gyors helyzetjelentés…

A tiszta forrást keresve… Régen nem írtam. Több oka is volt. Itt volt a nyár, nyaralás, nyári szabadságok a munkahelyen, sokkal több munka, kevesebb szabad idő. A másik ok, hogy nem jöttek a szavak. Nem csak írásban, beszédben sem. A csendnek volt ideje bennem. Nem zavart, mert sok időt töltök egyedül és nagyon szeretem a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!